View Sidebar

Aktiviteter

Gullnässtigen med sommartoner känner nog många till sedan länge. Varje tisdag under säsongen har vi en tipspromenad med frågor för både vuxna och barn. Tipspromenaden har i år fått en ny sträckning runt Näsets sommargård. Den som inte klarar stigar kan lugnt sitta kvar på gården och lösa frågorna som finns i ett par pärmar. Gullnässtigen är öppen mellan 18.00 och 19.15. Sen vidtar Sommartoner; lättsam musikunderhållning under en halvtimma medan tipslapparna rättas. 19.45 startar prisutdelningen med olika priser för barn och vuxna. 20:- barn, 30:- vuxna.

Stickcafé träffas vi till varje onsdag kl 14.00 är man välkommen att ta med handarbete av något slag för att sitta tillsammans med andra och arbeta (eller bara prata) ute eller inne. Efter en stund tar vi fikapaus och då köper var och en det man önskar i caféet. Tiderna är inte så noga vid stickcaféet. Man kommer när man kan och går när man behöver.

Minipilgrimsvandring längs meditationstigen på Gullnäsområdet. Du kan gå den själv. Men du är också välkommen att gå tillsammans med andra vissa torsdagar klockan 18.15. Vi vandrar tysta tillsammans längs stigen och lyssnar inåt och utåt. Vi samtalar vid olika stationer om pärlorna i Frälsarkransen: jagpärlan, ökenpärlan, bekymmerslöshetspärlan, gudspärlan. Vi går i ca 50 min. Sen kan man delta i

Taizéandakt med nattvard bjuder vi in till på torsdagkvällar klockan 19.00. Då håller vi till i den lilla andaktsstugan på backen. Vi tänder kulörta lyktor, läser texter och böner och sjunger de fina och enkla sångerna från Taizégemenskapen i Frankrike. Alla är välkomna. Inga förkunskaper behövs. Det är en stund för stillhet, en hjälp att samla tankarna och ett sätt att möta Gud i nattvarden. Vi ber också för bönelapparna i bönelådan. Vi samlas ca 45 minuter.

Frukost med melodikrysset klockan 09.45 vissa lördagar. Vi börjar med att ta frukost. Kl 10.00 börjar gemensam lösning av melodikrysset. Tänk så bra när man är flera med olika musiksmak! Detta sker inomhus och kostar 40:-.

Målarkurs tar vid kl 11.00 vissa lördagar. Det är en kurs med enkel vägledning för den som önskar. Andra målar på egen hand. Mot slutet tittar de som vill tillsammans på vad vi åstadkommit under dagen och ger varandra kamratlig feedback. Vid fint väder målar vi förstås utomhus. Var och en tar med egna målargrejor. Vi tar en paus och handlar fika efter behag i caféet. I övrigt kostar det inget.

Friluftsgudstjänster har vi varje söndag kl 11.00 om bara vädret tillåter. Är det för ruggigt blir det i stället inomhus. Barnen är med några minuter alldeles i början. Vissa söndagar är det nattvard. Det här är verkligen inte bara för Nybrokyrkans medlemmar, det är öppet för alla! Här kan man sitta och se ut över sjön Varpan och lyssna till ord som förvandlar. Efter gudstjänsten serveras ett enkelt kyrkkaffe för 30:-. En gudstjänst håller på ca en timme.

PULS – motion gemenskap
det finns många olika sätt att prisa Gud och visa tacksamhet för hur vi är skapade. Ett sätt är att använda kroppen genom träning och lek. ONSDAGAR 18:30 samlas vi vid bollplanen för att få upp pulsen tillsammans. Boule, badminton, volleyboll, cirkelträning, fotboll eller en löptur runt Varpan – puls är för alla, oavsett ålder eller fysik. VÄLKOMMEN!